VIDEN

Kend dine følelser

- og bliv venner med dem, dig selv og andre (Dansk Psykologisk Forlag)

af Maria Højer Nannestad og Susanne Wederkinck Nielsen (2016)


Følelser spiller en kæmpe rolle i menneskers liv. Hvor godt vi kender vores egne følelser og hvor øvede vi er i at genkende andres følelser, har stor betydning for vores færdigheder i at indgå i venskaber og opleve trivsel. Forstå dine følelser – er en øvelsesbaseret bog til børn og unge, som dels præsenterer psykologiske perspektiver på følelser, venskaber og konflikter i børnenes øjenhøjde, dels indeholder bogen en række helt konkrete øvelser, som er udarbejdet til det formål at give børnene mulighed for at lære deres egne følelser bedre at kende og give dem konkrete perspektiver på, hvordan de f.eks. forstår og navigerer i konflikter. Bogen henvender sig til børn og unge i skolealderen, samt til forældre, pædagogisk personale og behandlere. Bogen indeholder en del skrevet til voksne og der gives konkrete bud på hvordan forældre kan understøtte deres børns følelsesmæssige udvikling, hvordan pædagogisk personale kan anvende bogen i undervisning eller børnegrupper samt hvordan øvelserne i bogen kan indgå i et behandlingsforløb.


Du har mulighed for at se første 33 sider af bogen her.


Bogen kan købes i diverse boghandlere eller direkte på forlagets hjemmeside:


http://dpf.dk/produkt/bog/kend-dine-foelelser


Mig og min (særlige) rygsæk.

- En bog med viden, erfaringer og øvelser til dig, der har oplevet voldsomme konflikter eller vold i familien (Lev uden vold)

af Maria Højer Nannestad (2019)
Bogen, Mig og min (særlige) rygsæk, henvender sig til børn og unge, der har oplevet voldsomme konflikter eller vold i familien. Bogen kan også anvendes af fagfolk, som på forskellig vis arbejder med børn og unge, der er vidne til eller udsat for vold i familien.


Mig og min (særlige) rygsæk består af viden om vold i nære relationer og personlige erfaringer fra børn og unge, der har oplevet voldsomme konflikter og vold i deres familie. I bogen er der også øvelser og tegninger, som børnene selv kan tegne videre på og farvelægge. Enten alene eller sammen med en voksen, de er trygge ved.


Bogen kan købes igennem Lev uden vold. Bogen findes også i en gratis pdf-fil her.