At facilitere børne- og ungegrupper ud fra en legende og mentaliserende tilgang
5 dagesuddannelse som børnegruppeleder.
Uddannelsen er praksisnær og vil kvalificere dig til at afholde grupper for børn og unge iforskellige former for mistrivsel. Du vil blive præsenteret for en bred vifteaf hjælpsomme terapeutiske lege og aktiviteter samt relevant viden og teori,som kan bruges i grupper såvel som i individuel- ogfamilieterapi
Grupperne kunne være:
Undervisere
Maria Nannestad er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og er ligeledes supervisor og specialist i psykoterapi med børn såvel som voksne. Maria har en specialistuddannelse i narrativ og systemisk psykoterapi og har i de sidste mange år specialiseret sig inden for mentaliseringsbaseret terapi med børn, unge og deres forældre. Maria er certificeret MBT børneterapeut og supervisor ved Anna Freud Centre. Maria tog for ca. 12 år siden en børnegruppelederuddannelse ved Ingelise Nordenhof. Det har - af alle de mange kurser hun har deltaget i - altid stået som noget helt særligt, fordi det var så praksisnært, konkret og legende. Denne uddannelse blev starten på en stor interesse og begejstring for arbejdet med børne- og ungegrupper. Maria har i mange år arbejdet med børn og unge, der har levet med vold i familien, og hun har udviklet og afholdt børnegrupper for målgruppen, ligesom hun i samarbejde med sin børnegruppe skrev børnebogen: “Mig og min særlige rygsæk. En bog med viden, erfaringer og øvelser til dig, der har oplevet voldsomme konflikter eller vold i familien”.
Cindie Chandhok er uddannet psykolog fra Københavns Universitet. Cindie har mange års erfaring med familiebehandling, samtaleforløb, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, legeterapi samt grupper. Cindie har en specialistgodkendt uddannelse i mentalisereringsbaseret terapi (MBT) med børn, unge og deres familier og har derudover efteruddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi med børn og familier, hvor fokus er på Theraplay og Sunshine Circles som behandlingsmetode. Til daglig arbejder Cindie deltid i Dit Rum, som er et gruppebaseret tilbud til børn i alderen 0-15 år og deres familier. Dit Rum er et sted for børn, som lever med misbrug i familien. Cindie har en særlig passion for både at facilitere og udbrede faglighed om grupper for de mindre børn, så de også får mulighed for at spejle sig i jævnaldrende med livsoplevelser, der ligner deres egne.
Sammen glæder vi os rigtig meget til at dele vores passion, lære fra os og videregive gruppeaktiviteter til andre fagpersoner, som gerne vil arbejde med børne- og ungegrupper. Vores store ønske er at bidrage til oplevelser af samhørighed blandt børn og unge, der har samme eller lignende livserfaringer, som de ellers kan have følt sig meget alene med.
Uddannelses formål
At kvalificere fagpersoner til at planlægge og facilitere grupper for børn i forskellige aldre og deres familier. Uddannelsen henvender sig til fagpersoner, der arbejder med børn, der lever i familier med en bred vifte af problemstillinger, som fx vold, misbrug, psykisk sygdom, skilsmisse, højkonflikt, efterfødselsreaktioner, forældre i fængsel, alvorlig somatisk sygdom, dødsfald og sorg i m.v.
Målgruppe
Psykologer, socialrådgivere, pædagoger, lærere, AKT-lærere, sygeplejersker, sundhedsplejersker, familiebehandlere, psykoterapeuter, jordemødre og andre, der ønsker at dygtiggøre sig i arbejdet med børne- og ungegrupper.
Deltagerantal
Minimum 8, maksimum 20.
Indhold
Teoretisk viden og konkrete metoder til arbejdet med børne- og ungegrupper. Det teoretiske udgangspunkt vil være eklektisk, med udgangspunkt i primært mentaliseringsbaseret terapi, men også narrative og systemiske perspektiver, ligesom vi inddrager lege og tilgange fra Theraplay. På uddannelsen vil deltagerne blive inviteret til at lege og få konkrete erfaringer med, hvordan det er at deltage i og facilitere en børnegruppe. Deltagerne vil blive præsenteret for en bred vifte af kreative og legende måder at skabe fællesskab blandt børn, der har oplevet alvorlige og traumatiske situationer eller på anden vis er i mistrivsel.
Fokus i uddannelsen
Form
Uddannelsen er praksisnær og meget procesorienteret. Undervisningen vil veksle mellem teoretiske oplæg, konkrete lege og aktiviteter, og der forventes en høj grad af deltageraktivitet. Vi forventer, at deltagerne er indstillet på at afprøve de præsenterede metoder på uddannelsen såvel som mellem uddannelsesmodulerne i deres egen praksis (hvis man ikke allerede har en gruppe, kan man afprøve det i familier eller med børn individuelt). Det forventes endvidere at deltagerne læser og orienterer sig i den anbefalede litteratur forud for uddannelsen.
Uddannelsen afsluttes med et kursusbevis, og der vil efterfølgende være mulighed for at deltage i en supervisionsgruppe, hvis der er interesse for det.
Datoer
Sted
PSYKOLOGISK PERSPEKTIV
Sankt Annæ Plads 12, 2. sal
1250 København K
(Der er kun adgang via trapper, undervisningen foregår på 3. sal)
Pris
12.000,- plus moms (15.000,- inkl. Moms)
Inkl. kaffe, te, snacks og materialer
Det er muligt at betale i 2 rater, første rate 4.000,- og anden 8.000,- plus moms, hvor den ene falder ved tilmelding og den anden 15. januar 2024, med mindre andet aftales.
Kontaktoplysninger
Cindie Chandhok, 26573313, cindie.psykolog@protonmail.com
Maria Nannestad, 23276595, maria@psykologiskperspektiv.dk
Du er meget velkommen til at rette henvendelse til os, hvis du har spørgsmål til uddannelsen.
Tilmelding
Man kan tilmelde sig uddannelsen på denne adresse:
https://system.easypractice.net/event/brnegruppelederuddannelse-e65df
Via linket kan du tilmelde dig og udfylde diverse info. I feltet noter* bedes du besvare følgende spørgsmål:
Tilmeldingen er bindende.
Tilmeldingsfrist
Folder til print:
Alle rettigheder - Psykologisk Perspektiv